Van ambitie tot aanpak: Emissievrije Stadslogistiek

Symposium 4 maart 2019, Rabobank Utrecht

In steeds meer steden en op bedrijventerreinen neemt niet alleen de druk maar ook de CO2-uitstoot toe door de hoeveelheid busjes, vrachtwagens en ander transport dat producten en diensten komt afleveren.

In 2018 ondertekenden de Green Business Clubs Amsterdam Zuidas en Utrecht Centraal de Green Deal ZES (Zero Emission Stadslogistiek) om een start te maken met de verduurzaming van het diensten- en goederenvervoer in het gebied. Participanten onderzoeken samen met overheden, logistieke kennispartijen en de transportsector hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen en bedrijventerreinen in de praktijk gebracht kan worden. Het doel is om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren.

Maar hoe doet u dat? En vooral: waar moet u beginnen? Kortom: aan welke knoppen moet u binnen uw bedrijf draaien om hier ook écht mee aan de slag te gaan?

Dat zijn de vragen die de Green Business Club Nederland, in samenwerking met de Topsector LogistiekHulshoff B.V. en Districon centraal stelt tijdens dit symposium.

Op een interactieve en praktische manier kijken we vanuit het perspectief van uw bedrijf: wat betekent een 'switch' naar duurzame bevoorrading voor uw bedrijf, uw hoofd inkoop, de facilitaire afdeling, maar ook de individuele medewerkers die wel eens een bloemetje of pakketje bestellen?

Naast informatie over de huidige stand van zaken gaat u naar huis met handvatten om aan de slag te gaan. Net als de participanten (private en publieke partijen) binnen de Green Business Clubs in Amsterdam Zuidas, Utrecht Centraal en Den Haag Beatrixkwartier die werken aan het verminderen en vergroenen van de inkomende en uitgaande transportstromen.

Programma met dagvoorzitter Inge Diepman

Presentatrice Inge Diepman is dagvoorzitter tijdens het symposium. Inge heeft een brede ervaring opgedaan in het leiden van grote en kleine bijeenkomsten, rondetafelgesprekken en discussies op talloze gebieden, waaronder duurzaamheid.

Aan de invulling van het programma met een keynote, paneldiscussie en interactieve sessies wordt momenteel hard gewerkt. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Datum: maandag 4 maart 2019
Tijd: 9.30 – 14.30* uur
Locatie: Rabobank Utrecht, Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht
Toegang: gratis

*  Eventuele wijzigingen onder voorbehoud

 

Aanmelden voor het symposium kan hier

Is deze bijeenkomst ook (of juist) interessant voor uw collega's of directeur? Deel dit dan vooral met elkaar!

 

Over Green Business Club Nederland

Samen met haar partners NSEngieAllianderAPPM en de Dutch Green Building Council, verbindt Green Business Club Nederland het bedrijfsleven, de overheid en onderwijsinstellingen op lokaal niveau om samen duurzame projecten te initieren en uit te voeren.

Momenteel zijn er acht lokale Green Business Clubs (GBC's) in de Zuidas (Amsterdam), Utrecht (stationsgebied), Den Haag Beatrixkwartier, Duiven, Eindhoven Stationsgebied, Twente, Rotterdam Alexander en Zaanstad. Arnhem, Emmen en Amsterdam Sloterdijk zijn GBC’s in oprichting. 

Het symposium wordt mede mogelijk gemaakt door de Topsector LogistiekHulshoff B.V., Districon en Rabobank.